Nr 4.



Tog en Russian Imperial Stout på Bishops på Avenyn. De har aldrig riktigt imponerat på mig med sitt utbud. Inte den här gången heller. Old Rasputin var varken hackad eller malen, varken rökig, kaffig, lakritsig eller chokladig. Den mest bara var.
Nils Oscars Rökporter är fortfarande min bästa. Och Lava Imperial Stout - som ju är en stout, inte en porter, men som ändå får slåss på samma lista.

Nr 3.



Farmor kom förbi och åt en bakelse och berättade anekdoter. Hon är bra på att berätta anekdoter. Särskilt ifrån när hon var liten och bodde i Amerika. Som den gången då hon skulle lära sin klass en svensk sång och valet föll på "Femtioöre kostar supen". Den här gången berättade hon om när hon var sjutton år och hennes pappa sa "När du fyller 18 skickar vi tillbaka dig till Amerika, man ska ha roligt när man är ung." I december fyllde hon 18. I september bröt kriget ut. Det blev aldrig något återvändande.
Ibland tänker jag att jag ska spela in hennes historier och skriva ner dem i en bok. Det finns på min lista över saker jag aldrig kommer göra och alltid ångra att jag aldrig gjorde.

RSS 2.0