Nr 1033.



Åh, en bild på grus! Tänker du. Men nej, det är fel. Det är en bild på ett lass sten och fyra lass makadam som yours truly för egen maskin lassat upp, rullat fram och hivat ner på marken framför väggen. Allt för att höja upp marknivån så att jag senare kunde...


... gräva upp, rulla fram, tippa ur och kratta på plats 9 vändor matjord. 



Ja, alltså 9 + 5 + 3. 
17. 
17 vändor.
Om jag är imponerad av mig själv? 
Omåttligt. 
Om jag har ont i min kropp? 
Orimligt. 


Men idag sov jag till 13, linkade sedan upp till min hängmatta och har ovanstående bild åt ena hållet och nedanstående åt det andra. 



Hyfsat.


Nr 1032.

 
Något oväntat som faktiskt hänt den här sommaren är det här:
 
 
Alltså, inte att jag har dushat. Utan att jag satt den ena foten framför den andra i ett för mig ovanligt högt tempo tills dess svett brutit ut på ryggen, knäskålarna värkt och dush varit oundvikligt. Det har hänt, och DET är stort. 
 

Nr 1031.



Min hund har varit på camping-utflykt med människomosterMina hela helgen. 
Jag har jobbat 13 timmar per dygn i 7 dagar. 
Känslan av att ens hund har ett rikare liv än vad man själv har är såklart underbar.  
 

Nr 1030.

 
Den här pälsen har under sommaren flyttat från en garderob i Holmsund till en garderob i Ulricehamn. Med största sannolikhet har den hängt i garderob åtminstone de senaste 15 åren. Den är mjuk, den är fin i modellen, den sitter som en smäck. Men den är päls. 
 
Jag är kluven eftersom jag gillar den och den är fin, men jag gillar inte vad den säger. Jag gillar inte dödandet av djur, men å andra sidan var det åtminstone 60 år sedan djuren ifråga bragdes om livet och kanske morden är preskriberade?

Nej, jag vet inte. Så jag har sammanställt några frågor: 
 
* Kan jag med gott samvete använda den eftersom den är vintage eller uppmuntrar den till ett pälsmode som på sikt uppmuntrar till tillverkandet av nya pälsar?
* Är användandet och inhandlandet av päls värre än ätandet av kött? Dödas djuren blodigare, behandlas de som levande sämre?
* Är användandet och inhandlandet av päls värre än användandet av skinn och mocka? Eller är det själva rikemans-grejen och fåfänge-grejen som gjort att just päls utsetts som det värsta av det värsta i djurplågeri?
* ELLER är det själva grejen att djuren som används är fluffiga och söta, och människan sin vana trogen därför tycker mer synd om dem än om de djur som inte anses söta, och därför fördömmer pälsbärande mer än köttätande och skinnskor?
* Är det inte egentligen mer försvarbart att ha livet av djur för att sedan använda deras hud och hår som kläder i två generationer än att mala ner deras kropp till köttfärs som man råkar glömma i kylet och sedan kastar bort för att den blivit luddig?
 
Dela in er i smågrupper och disskutera!
 

Nr 1029.

 
Ok: Sommaren. Som inte blev. 
Säg nu inget annat än att det var förjävla kallt, trist och regnigt - för det var det. Och denna vecka, min jobbvecka, lyser solen. Det är såklart jättekul för alla som kan vara utomhus. Och kul för mig eftersom jag är så extremt bra på att glädjas med andra. 
Men! Vi fick exakt fyra varma dagar i början på sommaren, och då upplevde jag tre kvällar av ljuvlighet, de såg ut exakt så här: 
 
 
Allt som en sommar behöver; ljumma kvällar, drille i handen, morot att dippa - och Morden i Midsummer. 
Så jävla perfekt. Hopp om livet. 
 
 
Jag var nöjd. 
Men sen tog drillen slut, Morden var över och graderna sjönk och vi frös.
I en och en halv jävla månad frös vi.
Och nu är det cirka 10 månaders väntan tills vi får nästa chans på värme.
Hurra.  
 

Nr 1028.



Min syster och vän tog med sig Andersson för en weekend i skogen. Paddling, tältning och sånt. Jag skickade med ovanstående uppmuntrande bild, och har sedan dess inte hört ett ord ifrån dem. 
Nåja. 
De klarar sig nog. 
 

Nr 1027.

 
Orkar inte med nån renoveringsuppdatering, orkar ni det?
Nä, precis vad jag tänkte. 
Allt jag vill säga är att under sommaren har sånt som var träfärgat (obs; det var aldrig gulmålat) blivit falat. På ett rött vis. 
 
 
Förutom sånt som sitter runt fönstrerna, det har blivit....
 
 
... grått. 
 
 
Eller "blivit" och "blivit", linoljejävlafärgen målar inte sig själv, om en säger så. 
 
 

Nr 1026.

 
Mina fans undrar varför jag slutat blogga. 
Mina fans undrar varför jag slutat blogga. 
 
Det här var ett fyndigt vis för mig att säga att min syster undrar varför jag slutat blogga, eftersom min syster heter just Mina. 
 
Har jag slutat blogga?
Det vet man inte. 
Det bara kändes lite trist ett tag. Jag kändes lite trist ett tag. Vi får väl se om jag blir roligare framöver. 
 

RSS 2.0