Nr 545.

Om man tillexempel köper rökta räkor och tillexempel låter dem ligga i kylskåpet längre än vad man kanske borde kan det tillexempel bli så att man spenderar en halvtimme med att fundera på om man överhuvudtaget ska äta sina rökta räkor eller om det blivit dåliga och om man väl säger "Nu slutar vi noja och äter!" så äter man tre och njuter inte utan projicerar ett illmående. Trots att de faktiskt smakade bra.

 


Nr 544.

Lärdom i sommartid: Nästa semester spenderas på ett och samma ställe. Inte konstant mitt emellan två olika resmål.


Nr 543.

Ida Sjöstedt älskar mig. Ida Sjöstedt vill vara min vän. Ida Sjöstedt vill gå långa höstpromenader och värma sig framför brasan med mig. Vem är jag att neka?


Nr 542.

Jag skulle vilja spela med någon som är lika dålig som jag. Så jag åtminstone har en chans.


Nr 541.

- Hej snälla Bageritanten. Jag fyller år idag så jag tänkte köpa en födelsedagstårta av dig. Men jag behöver en som är utan laktos och ägg, vilken ska jag ta då? - Någon sådan har inte jag. Men ta macarons, de är fina och färgglada. - Är de utan mjölk och ägg? - Ja. - Då gör jag det. Tack snälla Bageritanten! - Moa, du kan inte bjuda på macarons, de innehåller ägg. - Nä! - Jo! - Nä, för Bageritanten sa! - Hej Bageritanten! Macaronserna som min tjej köpte av er, innehåller de ägg? - Nej. - Det brukar de ju göra? - De innehåller inga ägg. Bara äggvita. - Det är ju ägg! - Nej, inga hela ägg. Bara äggvita.


Nr 540.

 
Min första dag som 29åring bestämde jag mig att ta mod till mig. En mes kan man vara när man är 28. Vid 29 krävs annat. 
Så jag googlade siverfiskar. 
Det positiva visade sig vara att mitt silverfiskssällskap inte verkar bero på att jag är en extremt äcklig människa. Förmodligen snarare på vattenläcka i huset. Det negativa är att de verkar vara helt omöjliga att bekämpa.
Så visade det sig att en silverfisk lever i 2-8 år. Förmodligen har jag sovit längre i samma rum som mina silverfiskar än vad jag gjort med Lilla Tjocka. Kanske lika bra att sluta kämpa emot och istället lära känna dem på djupet. Vem vet, vi kanske har mer än sovplats gemensamt?
 
 

Nr 539.

 

 

Det går envisa rykten om att jag inte gillar barn och att barn inte gillar mig. Det tänkte jag en gång för alla tillbakavisa. Bara för att man inte vill skaffa egna betyder inte det att man inte kan älska andras. Gränslöst.


Nr 538.

 
Att hitta en förkortning och hitta sigsjälv. 
 
Speciell hänsyn ska tas till barn som är känsliga, att säga till ett barn att sluta vara känslig är förödande. Det man är till sin natur kan man inte sluta vara.
http://hspinformation.wordpress.com/
 
 

Nr 537.

 
Men innan vi åker. Innan vi åker måste jag se till att ingen går miste om vad det egentligen är jag sysslat med på sistone. Så håll i er nu, här kommer en uppdatering.  Jag har:
 
 
... insett att med 50 000 personer samlade på götaplatsen är det ingen idé att försöka skicka sms sittande på konserthuset... 
 
 
... styrt upp midsommar i en carport med blandade släkter och diverse barn... 
 
 
... blandat drinkar och hällt ut hälften på golvet... 
 
 
... dekorerat med morötter, snapsar och ensamma barn...
 
 
... låtit böckerna bli stearinmat och migsjälv bli myggmat...
 
 
... och tänkt att livet alltid gör sig bäst i dunkel belysning. 
 
 
Jag har även: provat mittbena på en toalett i Tranemo...
 
 
... följt med min mor och köpt en bil i pyjamas...
 
 
... suttit inne och stirrat ut på solen, gått ut - för att mötas av det här - och innerst inne bli lite lättad. Jag får ju inte vara i solen ändå.... 
 
 
... överraskat Lilla Tjocka med mitt spelintresse... 
 
 
... vaknat på golvet av att Lilla Tjocka ville fira nästansemester med champagne...
 
 
... traskat iväg på bröllop utan bollskor och sovit till fyra dagen efter... 
 
 
... samt intagit sommarens obligatoriska frukost på Ethels. 
 
Och förutom det? En hel del faktiskt. Men allt kan man inte berätta om. Kanske för att man inte vet hur, eller för att man känner att man inte borde. Urnsättningar för vänner tillexempel. Hur pratar man om dem? Hur beskiver man en saknad vän på en blogg? Det gör man inte. Så man låter det vara. Och berättar om annat istället. Som tillexempel att Lilla Tjocka sover på övervåningen och att jag snart ska väcka. Sen ska bilen lastas och vi åka iväg. 0 timmar fick han sova i natt, och 50 minuter nu på eftermiddagen. Vi ska inte åka på semester om du dör på kuppen, sa jag. Lilla Tjocka hävdar att han är starkare än så. Jag känner mig tveksam. 
 

Nr 536.

 
Ikväll packar Lilla Tjocka och jag våra väskor och beger oss ut i världen. Det är första gången vi är ute i världen tillsammans, han och jag. Vi hoppas på värme, avslappning och främst av allt inga bråk. Samt en fin Moseldal. Jag har Moseldalat en gång tidigare. När jag var en ynglig. Då i sällskap av päron. Minns det som alldeles fantastiskt fint. Men man vet inte. Det vuxna ögat kanske dömmer hårdare. 
Nåväl. Före Moseldal, Paris och Lubeck tar vi svängen om ett litet slott i Karlstad. Vem vill bo i Karlstad, tänker kanske vän av ordning. Inte jag! Och inte Lilla Tjocka. Men slotten är billigare i Karlstad och mäklaren vaggade in mig i en mjuk trygghet med sin sjungande karlstadsdialekt så att all min hårda Jaha men vad är det för FEL på huset?!-attityd rann av och jag bokade visning. Så kan det gå.
 
 

RSS 2.0