Nr 219.




Om det är så att man är ihop med världens bästa tjej, och man är en sån kille som gillar modelltåg och det finns ett modelltågssällskap i stan som bara visar sina lokaler två gånger om året och man i herrans massa år tänkt att man skulle vilja åka dit, ja då kan det vara så att världens bästa tjej säger till en att det finns ett visst datum man måste boka i sin kalender för då ska det hända skojigheter.
När dagen väl infinner sig kan det vara så att världens bästa tjej (vi kan för enkelhetens skull förkorta det VBT) säger åt en att stå på Järntorget vid en viss tidpunkt på morgonen. Och efter det får man instruktioner för hur man ska ta sig upp till stans bästa frukostfik där en finfrulle väntar. När man ätit klart och tror att det var det som var överraskningen överraskar VBT med att sätta en på en spårvagn och åka raka vägen till modelljärnvägssällskapets lokaler där man får en visning. När man tror att det roliga är slut där så visar det sig att man visst ska upp i det där stora hjulet de byggt vid operan för att kika ner på den verkliga verkligheten i miniatyr. Och det är läskigt. Men man överlever.
Sen blir det kaffe. Och sen blir det mathandling. Man slappar på soffan. Sen sätter man igång med maten. Finmaten. Du kan göra ganska mycket, säger VBT, jag tänkte vi kan ha matlådor, medan hon flänger runt i lägenheten och panikstädar. Klockan närmar sig 18 och maten är klar. Maten är klar. Ja. Ja just det. Då kan det vara så att man vill börja äta. Men vad man inte vet är att VBT i hemlighet har bjudit in ens polare på söndagskäk. (Därav den hysteriska städningen som VBT egentligen tycker är lite väl avslöjande och genomskinlig.) Men polarna är sena. Så VBT får ljuga ihop olika anledningar till varför man inte kan börja äta nu när maten är klar. Ringer samtal och låtsas att det är vänner i kris och nöd som hör av sig.
Nåja, 40 minuter senare anländer polarna och då blir man förvånad. Och kanske glad. Jag tror glad. Sen äter man och äter och äter och har det himla trevligt ihop.
Exakt så kan det gå till om man är ihop med världens bästa, fyndigaste och mest förtjusande tjej.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0