Nr 384.


Jahopp. Man slänger ett getöga på tv4nyheterna och får dagen till ära syn på Helle Thoring-Schmit glatt promenerande ned längst gatan. Glad, eftersom hon med största sannolikhet kommer bli danmarks första kvinnliga stadsminister. Före Sverige, för den som missat den lilla detaljen. Barnen hurrar! Flaggorna vajar i vinden! Solen ler! Reportrarna svärmar! Fotograferna blixtrar! Frågorna haglar! - Ja, vem skulle inte vara glad en sådan dag?
Tv4nyheterna som naturligtvis känner sitt tunga ansvar som sammhällsinformatörer, men samtidigt brottas med det samvete och krav på att leverera essensen av alla nyheter som den knappa tid som ett nyhetsinslag skapar, spenderar eftermiddagen med att fundera över vilken del av filmbiten de ska visa i sin 19-sändning. Vad ska vi focusera på?, har de funderat, vilken linje ska vi välja? Och visst kan man förstå deras vånda. Herregud, kvinnan kommer förmodligen bli stadsminister! Det är inte en dåligt historisk stund vi har att göra med här, det är klart att den måste rapporteras om på ett korrekt sätt. 
Så vad blir det då? Vilken fråga väljer de tillslut som den allra viktigaste att lyfta fram i ljuset?
Jo, mina vänner; de väljer helt enkelt den frågan där reportern vänder sig till Helles make och undrar:
-Är det du som styr?


Kommentarer
Postat av: Simhopperskan

Där fick de till det, Tv4! Skojfriskt! Lite sådär glimten i ögat som man alltid måste ha när mar har att göra med kvinnor i maktpositioner.

2011-09-15 @ 21:37:28
URL: http://mestfakta.blogg.se/
Postat av: Sara H

men slå dem! så tragiskt och patetiskt. bläääääh.

2011-09-15 @ 21:40:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0