Nr 388.

Men ok, ungefär så här:

En fredagkväll, en besinmack: In rullar en splitter ny, svart, jaguar. Ur kliver en man och en kvinna. Han ur förarsätet; vältränad, svarta glasögon, blå Dries Van Norten-kavaj, blanka skor. Hon ur passagerarsätet; Matchande, genomtänka och opraktiska kläder, blanka skor, klänning, håruppsättning, välsminkad. Ur baksätet; två barn. En liten vattenkammad pojke, välstruken skjorta. En lite större flicka med hårspännen och med kvinnan matchande kläder. In på macken. Fredagsmys. Pojken hänger sig kring kvinnans ben, kramas, hon klappar honom över håret. Varsin chipspåse. Inget gnäll. Alla glada. Mannen betalar. Kvinnan håller sig i bakgrunden. Artiga leenden när de går ut. In i bilen igen. Mannen kör; Schwoosh iväg.

Generaliseringar. Men hitta detaljerna?

Kvinnan sitter aldrig i passagerarsätet för hon avskyr att känna sig som kvinnan som sitter jämte den rika mannen i hans bil, men just ikväll har hon druckit. Bilen är inte någons bil, bilen är bankens. Barnen är inte deras, barnen är hans och hon vill inte ha några egna. Kvinnan får liten antydan till panik var gång den lilla pojken hänger sig om hennes ben och vill kramas, vet inte helt säkert hur man gör när man kramar barn så hon klappar honom tafatt över håret för att gå halva vägen till mötes. Kvinnan har exakt 748 kronor på sitt konto, en dagsbudget på 120 kronor och höjer själv ögonbrynen över att två så små barn får varsin chipspåse. Mannen köpte sin Dires Van Norten för bara några dagar sedan - lycklig som ett barn - av den enkla anledningen att han fick den för halva priset och med motiveringen jag kommer använda den resten av mitt liv. Pojken är vattenkammad för att dölja hockeyfrillan efter alldeles för många uteblivna frisörbesök och skjortan är struken på grund av trettioårskalas. Mannen är långt åt vänster, kvinnan har aldrig ens hånglat med en moderat.


Kommentarer
Postat av: Husse.

Och den strukna var inte ett dugg struken. Inte ens ren. Den klarade knappt luktprovet men det är hans enda som inte slutar vid naveln. Han hatar skjorta och anledningen till att det inte var något gnäll i butiken var för att chipsen var muta (hot) för att bära den smutsiga. Att de fick varsin påse var barnens sista bud.

2011-09-19 @ 01:20:54
Postat av: stell

har du fått barn :D

2011-09-19 @ 13:15:42
URL: http://stellan.tumblr.com
Postat av: Moa

Nej Stell, inga barn. Jobbar inte så.

2011-09-19 @ 15:30:44
Postat av: stell

ok :(

2011-09-20 @ 18:35:52
URL: http://stellan.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0