Nr 859.

 
Först var det chabbychick och nu är det industrialromance. Och på min gata i stan vill vi inte vara sämre! Den lilla dushen som tillhör min lägenhet är ett under av både chabby och industrial (eller ah, kanske mer basementrial). Pass på, här kommer lite tips och trixs från oss, för så här har vi valt att inreda vårt gemensamma dushutrymme i källaren!
 
 
Väggarna har vi klätt med svarta sopsäckar, inte bara är det snyggt - det har även en miljövänlig touch då det är mycket hållbart. Just dessa säckar har suttit uppe sedan jag flyttade in för fem år sedan och än ser vi inget behov av att byta. 
 
 
Vi är mycket förtjusta i att kunna se husets "årsringar" och hur gör man det bättre än att spara en liten bit av alla tapeter man får fram när man renoverar och skalar av husets väggar - eller som här; genom att låta väggens innanmäte, fuktspärr, kakel och plastsäck mötas i en förening som spänner över många olika årtionden?
 
 
Släta väggar känns trist och förutsägbart, vi väljer istället en böljande vägg som lockar ögats djupseende till oändliga äventyr.
 
 
Ventilation är viktigt i våtutrymmen, men vi tycker inte om för mycket dekotarioner, ett simpelt rör gör jobbet lika bra som vilken rosettventil som helst. Låt röret möta den ruffa ytan av skrapad betong som sedan går över i en spegel med kalkavlagringar och för att få den riktigt äkta känslan av härhardetminnsannlevts.
 
 
Längst med golvet har vi valt att lägga synliga rör, inte bara bidrar det till det visuella intrycket, det främjar även djurlivet då många olika arter tycker om det fuktiga typ av utrymme som skapas i mellanrummet mellan golv och rör.
 
 
Taket har vi målat i en vit färg, den har vi sedan låtit vara kvar medan vi dushat varma dushar och idogt hållt en hög fuktighetsgrad i rummet så att mögelsporerna fått fäste och bildat den skrovliga och melerade yta vi varit ute efter. 
 
 
Kakel är naturligtvis både tjusigt och behändigt, men jag vill resa ett varningensfinger till dig som går i renoveringstankar och är här för att söka inspiration: Låt dig inte nöjas med "tjusigt och behändigt"! Våga ta steget mot nyskapande! Varför inte hugga ner några kakelplattor och låt det som finns under komma fram? Jag lovar dig att dina vänner kommer att imponeras och inspireras. 
 
 
Kakel är dyrt. Slösa inte dina resurser genom att kakla på ställen där det inte syns. Området under badkaret blir både spännande och inbjudande om du bryter materialen. Låt dina badrumsgäster lockas och fängslas av möjligheterna detta mjuka och spännande utrymme inbjuder till! Har du ont om plats kanske du rent av kan använda det till förvaring?
 
Den lilla extra touchen: Det är inte bara ögat som ska fröjdas, smek ditt öronförknippade sinne genom att skapa ett porlande ljud av vatten innanför väggen. Det åstadkommer du lättast med ett vanligt läckage som du undviker att åtgärda. Tankarna kommer föras direkt till vattenfallen i Borneos djungel och därmed; sommar, värme och ledighet!
 
Det var våra bästa inredningstips från min gata i stan, har du frågor angående materialval eller inköpsställen går det bra att höra av sig i kommentarsfältet nedan! 
 

Kommentarer
Postat av: Christina

Haha....tack för fina tips från coachen!

Svar: Det är bara att ringa mig om ni någon gång kör fast i renoveringen! ;)
LockyerFox

2014-02-01 @ 18:24:14
Postat av: Simhopperskan

Ljuvligt! Älskar det slitna! Så himla vackert. Kommer gå loss på mitt badrum exakt nu för att försöka återskapa denna råa känsla!

2014-02-08 @ 16:33:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0